Agenda 2021, tornarem a les places i carrers?

10/01/2021 02:06

Foto: Daniel Porta

Ja està aquí el desitjat 2021! Avui nosaltres dediquem la nostra entrada del blog per donar la benvinguda al nou any!

Bé és cert que el 2020 ha estat un any complicat, difícil i molt diferent per a tots i totes. El 2020 ens ha pres moltes coses, fins i tot, ens ha deixat sense poder gaudir de la nostra estimada cultura popular catalana, en especial la del Món Geganter. 

Tot i que en comptades ocasions s'han pogut veure figures festives, complint amb les restriccions, abillades amb mascaretes confeccionades expressament per tal de conscienciar a la població i respectant la distància prudencial, no hem pogut gaudir de prop de la dansa de les faldilles dels gegants. En general, ha estat un any de reflexió i de molt de temps lliure, com podeu comprovar amb la tornada d'aquest portal web al desembre de 2020! Desitgem i esperem amb moltes ganes que totes les colles geganteres pugueu recuperar la vostra activitat habitual que any rere any teniu, visitant pobles i ciutats del país, omplint-ho tot de festa al vostre pas.

Si es compleix el nostre desig i podem tornar a les places i carrers, us haurem de demanar una coseta més! Us encomanem que, a part de seguir col·laborant amb l'enviament de fitxes de gegants dels Països Catalans (com ja esteu fent i us agraïm enormement!), ens agradaria que ens feu arribar també tota mena de notícies i esdeveniments relacionats amb el Món Geganter, estarem encantats de donar-li veu a la teva colla gegantera, festivitat o població.

Retrobament gegant, exposició i balls de gegants a Castellbisbal

La Colla Gegantera de Castellbisbal organitza una Trobada de gegants diferent. Amb el nom RETROBAMENT GEGANT, es tracta d'una exposició de gegants d'arreu dels Països Catalans que podreu visitar del 14 al 30 de gener. Per finalitzar l'exposició, el 31 de gener a les 11:30 hores, tindrà lloc una Mostra de balls dels gegants participants en l'exposició. Aquest acte es realitzarà al Pati de l'escola Mare de Déu de Montserrat. És de caràcter gratuït però amb aforament limitat, per tal de poder respectar les mesures de seguretat. Per assistir a l'acte de la Mostra de balls ho podeu fer presencialment el dia de l'acte o electrònicament a partir del 25 de gener aquí.

Els horaris de visita de l'exposició són:

  • Dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores
  • Dissabtes de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores
  • Diumenge 24, de 10.00 a 13.00 hores

Ciutat Gegantera de Catalunya 2021

Una cita ineludible per tothom que tingui estima pel Món geganter és la Ciutat Gegantera de Catalunya, una festa anual on el poble o ciutat organitzador de la festa acull un gran nombre de gegants del país tot ballant per places i carrers. Sant Boi, amb la seva Colla del barri de Casablanca de la ciutat del Baix Llobregat, no va poder celebrar aquest darrer any la seva fita gegantera, sent seu d'aquest esdeveniment pel 2020, per tant, es va decidir traslladar la seva Ciutat Gegantera per l'any 2022.

Tortosa, ciutat amb gran tradició gegantera, es prepara per celebrar tant la Capital de la cultura Catalana 2021 com la XXXIII Ciutat Gegantera de Catalunya els dies 17,18 i 19 de setembre de l'any present. Esperem amb moltíssimes ganes que aquesta festivitat pugui ser celebrada sense cap mena d'impediment, nosaltres segur que no ens la perdem!

En resum...

Us volem desitjar un feliç i festejable  any 2021, que puguem ballar i gaudir tot el que aquest any passat ens vam haver de reservar. I recorda, si t'assabentes d'alguna trobada o esdeveniment, et pots posar en contacte amb nosaltres per aquí o a qualsevol de les nostres xarxes socials, per tal de poder cobrir la notícia.

Ens veiem aviat!

Categories:Agenda 2021

Comparteix a les xarxes: