Gegants Grossos de Granollers

Granollers
Gegants Grossos de Granollers

Autor/a foto: Toni Torrillas

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Plàcida i Esteve

Mesures -

Any 1968

Constructor Josep Maria Diamant i Montañés

Entitat Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

Més informació

Després de la pèrdua dels gegants Vells, l’Ajuntament de Granollers va encarregar una nova parella de gegants a l’escultor mataroní Josep Maria Diamant i Montañés. El 19 de maig de 1968 els dos gegants van sortir per les portes de l’Ajuntament a la plaça de la Porxada, on els granollerins van donar la benvinguda a la nova parella de la ciutat. En l’acte d’estrena els gegants granollerins van ser apadrinats pels gegants de la ciutat de Mataró i batejats amb els noms d’Esteve i Plàcida, fent referència als patrons de la ciutat de Granollers. Els nous gegants, a diferència dels antics gegants perduts, eren unes figures de grans dimensions i representaven una parella de reis en la transició entre l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Amb la recuperació dels gegants Vells l’any 1981, es formaria la comparsa institucional actual dels gegants de la ciutat de Granollers. Des d’aquell moment els nous gegants van ser coneguts com els gegants Grossos de la ciutat.

L’any 1987 l’escultor Ramon Aumedes, per tal de rebaixar-ne el pes, va refer els nous gegants mantenint els bustos originals i donant-los l’aparença que durant tants anys han tingut.

L’any 2021, durant un procés de restauració al taller d’Aitor Calleja, l’Esteve i la Plàcida van recuperar les mans amb les què van ser estrenats l’any 1968.

Autor/a text: Gerard Nogueira

Fitxa enviada per: Kevin Noguera
Fitxa actualitzada per: Gerard Nogueira Romano
Darrera actualització: 20/05/2021

Darreres fitxes consultades