Gegants Rajolers de Granollers

Granollers
Gegants Rajolers de Granollers

Autor/a foto: Gerard Nogueira

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Biscarri i Galí

Mesures -

Any Biscarri 1989 i Galí 1990

Constructor Ramon Aumedes

Entitat Colla dels Blaus i Colla dels Blancs de Granollers

Més informació

La ciutat de Granollers, a banda dels gegants de la ciutat, compta amb una parella de gegants ben singulars, són en Biscarri i en Galí, els dos gegants rajolers de les colles de Blancs i Blaus. Tots dos van ser construïts al Taller Sarandaca de Granollers; en Biscarri, l'any 1989 i en Galí, l'any 1990.

Representen els dos primers rajolers de les colles de Blancs i Blaus, a qui van homenatjar l'any 1985 en el primer concurs de rajolers, rememorant aquella juguesca que havia tingut lloc a Granollers l'any 1897 que va ser l'origen de la Festa Major de Granollers.

El gegant Biscarri va ser construït a imatge i semblança d'en Joan Josep Biscarri, primer rajoler de la colla dels Blaus. El gegant Galí va ser construït a imatge i semblança de l'Amador Galí, el primer rajoler de la colla dels Blancs. Tots dos van ser batejats amb els cognoms dels dos rajolers.

Autor/a text: Gerard Nogueira

Fitxa enviada per: Ramon Ramiro
Fitxa actualitzada per: Gerard Nogueira
Darrera actualització: 01/09/2021

Darreres fitxes consultades