Gegants Vells de Granollers

Granollers
Gegants Vells de Granollers

Autor/a foto: Toni Torrillas

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Damiana i Cosme

Mesures -

Any Desconegut (compra 1963)

Constructor Lambert Escaler

Entitat Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

Més informació

El 14 de març de 1963, l’Ajuntament de Granollers va adquirir una parella de gegants que durant molts anys havia llogat a la Casa Closa de Sabadell, aprofitant que aquesta va fer fallida i va oferir al consistori granollerí la compra de la parella que durant tants anys havia despertat l’estima de la ciutat. Els dos gegants, obra de l’escultor Lambert Escaler, representaven una parella catalana benestant de finals del segle XIX i són els primers gegants de propietat municipal que actualment es conserven, per això se’ls anomena els gegants Vells.

Malauradament, acabades les festes de l’Ascensió del 1964, la parella va quedar arraconada i oblidada en uns magatzems municipals i no se’n va saber res més fins disset anys més tard.

L’any 1981 els dos gegants van ser trobats i reestrenats en l'anomenada Festa dels Gegants Perduts, on van ser apadrinats pels gegants Vells de Terrassa i els gegants Pubills de Sabadell. En aquella celebració també van ser batejats amb els noms de Cosme i Damiana, fent referència als Sants Metges, sants fortament lligats a Granollers.

Autor/a text: Gerard Nogueira

Fitxa enviada per: Kevin Noguera
Fitxa actualitzada per: Gerard Nogueira Romano
Darrera actualització: 28/06/2023

Darreres fitxes consultades