Gegants del Taller Sarandaca

Granollers
Gegants del Taller Sarandaca

Autor/a foto: Tristan Sadones

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Lo Sarandaca i Maria

Mesures -

Any 1985 (ell) i 1986 (ella)

Constructor Ramon Aumedes

Entitat Taller Sarandaca

Més informació

Des de fa uns quaranta anys, desenes i desenes de gegants i capgrossos han sorgit del Taller Sarandaca de Granollers, de les mans hàbils de l'artista Ramon Aumedes i el seu equip, amb destinació als quatre racons de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Andalusia o fins i tot Puy-de-Dôme (França), el nord de França, Valònia (Bèlgica) i fins i tot Singapur. És un taller reconegut a Catalunya.

Els residents permanents del lloc són quatre gegants que personifiquen Ramon Aumedes i la seva família: el gegant, Lo Sarandaca (1985), està envoltat de la seva dona Maria (1986) i els fills Pol (1993) i Marta (1998).  Particularitat del gegant Lo Sarandaca, sosté amb orgull a la mà dreta el llibre "Escultors de la festa" (2018), una obra dedicada als artesans de la cultura popular catalana, de la qual forma part el taller de Sarandaca.

Autor/a text: Tristan Sadones

Fitxa enviada per: Tristan Sadones

Darreres fitxes consultades