Gegants Nous d'Arenys de Munt

Arenys de Munt
Gegants Nous d'Arenys de Munt

Autor/a foto: Xavier Navarro

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jalpí i Martina

Mesures 4m (tots dos)

Any 2007

Constructor Taller Gabins

Entitat Colla de Geganters i Grallers d'Arenys de Munt

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Aquests gegants són una rèplica rejovenida dels gegants vells arenyencs. Representen també un cireraire i una puntaire, per això es diuen igual i porten els mateixos complements (ell el cistell i el bastó i ella el cistell de puntes i el coixí per fer puntes) i el mateix vestuari, tret d'en Martí, que li canvia la faldilla i l'armilla, el gegant nou marró i el vell vermella.

Els gegants van ser construits l'any 2007 al Taller Gabins de Torelló. Van ser construits perquè els gegants vells, tenien un pes bastant elevat i eren pocs els portadors que els feien ballar. Per això van fer construir una rèplica més lleugera. Van ser estrenats el mateix any, per la Festa Major de Sant Martí, pel novembre. Van ser apadrinats pels gegants de Caldes d'Estrac i Tordera.

Cal destacar que quan es van estrenar encara no estaven del tot acabats, és per això que l'endemà van tornar cap a Torelló, perquè els hi fessin els últims retocs. l'any 2009 van estrenar cavallet fer per en Jordi Grau de Terrassa.

El 2016 els gegants van ser rebatejats com Jalpí i Martina.

Autor/a text: Sergi Galocha

Fitxa enviada per: Sergi Galocha
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 28/12/2020

Darreres fitxes consultades