Gegants Nous de les Borges Blanques

Les Borges Blanques
Gegants Nous de les Borges Blanques

Autor/a foto: Gegants tv

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Anhel i Llibertat

Mesures -

Any 2019

Constructor Jordi Arnau Espuga

Entitat Geganters de les Borges Blanques

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants nous de les Borges són inspirats amb l'antiga parella, però són notables les seves modificacions per ser únics de les Borges.

El gegant en comptes de portar un drac sobre el casc hi porta l'àngel el qual estava exposat a la façana l'església, a més porta diferents motius olivaires, ja que l'oliva és el cultiu tradicional de la zona. També porta l'escut de la ciutat. La geganta duu un colom de la pau a la mà dreta com a símbol de llibertat, també porta al final del vestit al·legories al monument de la sardana de les Borges, ja que la ciutat fou pubilla de la sardana el 1980, a més la seva diadema ha sigut foradada com les porxades de la plaça major de la vila.

La parella porta aquests noms com al·legories al que vol el nostre país el qual és el desig, aquell anhel de llibertat i també la llibertat d'expressió.

Autor/a text: Martí Sentís

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: Gegants tv
Darrera actualització: 19/01/2022

Darreres fitxes consultades