Gegants de la ciutat de Barcelona

Barcelona
Gegants de la ciutat de Barcelona

Autor/a foto: Martí Sentís

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jaume I i Violant d'Hongria

Mesures gegant: 4,40m , geganta: 4,35m

Any 1929 (originals) i 1992 (actuals) tot i que tenen una rèplica del 1999

Constructor Dionís Renart (originals), Manel Casserras i Boix (actuals) i Jordi Grau (més recents)

Entitat Ajuntament de Barcelona i Coordinadora de Geganters de Barcelona

Més informació

Els gegants de la Ciutat de Barcelona daten del segle XVI, són un gegants amb un pes històric important, ja que eren uns dels gegants més importants que hi havia a la ciutat, ja que també es creu de l’existència d’altres gegants, com per exemple els gegants de Santa Maria del Mar. Els gegants de la Ciutat, que és com popularment es coneixen arreu del principat, participen en les festes de la Mercè i en actes importants dins i fora de la Ciutat, podem veure el seu ball dintre de les festes de la Mercè principalment en el Toc d’Inici que ballen al so dels Ministrils del Camí Ral.

Els nous gegants, són obra d’en Manel Casserres, el qual va fer la restauració dels gegants que havia fet el seu pare al 1992, es varen estrenar pel tancament del 20è aniversari de la Coordinadora de Geganters de Barcelona, la qual vetlla pels gegants. Són uns gegants que tenen un significat important per tots els complements que porten, els gegants “canvien” d’objectes, a Barcelona el gegant portarà corona, i a fora de la ciutat portarà el casc de Jaume I, amb el drac amb ales desplegades, ella en canvi canviarà la seva diadema per un casquet i dues trenes a fora de la ciutat, són uns gegants que la ciutat es mereixia, un gegants plens de simbolisme.

Autor/a text: Abel Plana

Fitxa enviada per: Abel Plana
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 13/09/2021

Darreres fitxes consultades