Gegants del Districte de Nou Barris de Barcelona

Barcelona
Gegants del Districte de Nou Barris de Barcelona

Autor/a foto: Ramon Ramiro

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Baró i Trini

Mesures Baró: 4,15 metres Trini: 4,05 metres

Any 1985

Constructor Xavier Jansana

Entitat Colla Gegantera de Nou Barris de Barcelona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants del districte de Nou Barris, en Baró i na Trini, representen als veïns dels catorze barris que componen el districte. En Baró representa al Baró de Pinós, un noble català que havia viscut a aquest districte. Ella, la Trini, representa una dona immigrant procedent del Sud d'Espanya. Aquests gegants van ser encarregats pel districte l'any 1985 i ja van sortir per les Festes de la Mercè d'aquell mateix any.

Varen ser construïts per en Xavier Jansana i Font de Barcelona, creador també de l'Àliga de la Ciutat, dels gegants d'Horta Guinardó, de la Víbria i la Tarasca de Barcelona, dels gegants nous de l'Arboç del Penedès, dels gegants i gegantons de la Barceloneta o de la gegantona Laia. Els gegants de Nou Barris no tenen colla pròpia ni mai n'han tingut. Per aquest mateix motiu, en Baró i la Trini van ser desats l'any 1992 fins que el 2000 el districte els volgué recuperar.

Autor/a text: Arnau Biarge Casas

Fitxa enviada per: Arnau Biarge Casas
Fitxa actualitzada per: Ramon Ramiro
Darrera actualització: 29/09/2021

Darreres fitxes consultades