Gegants Burgesots del Carnaval de Molins de Rei

Molins de Rei
Gegants Burgesots del Carnaval de Molins de Rei

Autor/a foto: Miquel Burgès

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Els Burgesots

Mesures 3,80m ella i 4,20m ell

Any 2022

Constructor Aitor Calleja (Pamplona)

Entitat Comitè de l’Antifaç

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els Burgesots són unes figures de grans dimensions que acompanyen al Ball de Malparlats del Carnaval de Molins de Rei, quedant integrats, com ells, dins de la família de l’Aristocràcia.

Mentre realitzen cercavila es desplacen i ballen com uns gegants normals, amb la particularitat de que poden moure els ulls i que el puro d’ella emet fum com si d’un puro real es tractés. No obstant, quan a plaça s’inicia la funció dels Malparlats, el gegant, apujant les faldilles amb un sistema de corrioles i complementant-se amb unes fustes, es converteix en el despatx del Notari sense que es vegi el cavallet, mentre que ella, a mode d’escenari, apuja la part frontal de la seva faldilla, sortint del seu interior les quatre parelles de Malparlats a realitzar la seva funció.

Malgrat les seves grans dimensions es poden portar amb un sol portador com un gegant habitual. El seu grup de portadors són coneguts pels Malgirvats i el grup de música que els acompanya els Malsonats.

Musicalment compten amb les músiques pròpies del Ball de Malparlats, composades per Roger Cucurella l’any 2022.

No realitzen sortides fora de Molins de Rei i a la vila tant sols es poden veure durant els dies del Carnaval junt a la resta de família de l’Aristocràcia. 

Autor/a text: Ricard Vinyets (Comitè de l’Antifaç)

Fitxa enviada per: Ricard Vinyets

Darreres fitxes consultades