Gegants Romans de Caldes de Malavella

Caldes de Malavella
Gegants Romans de Caldes de Malavella

Autor/a foto: Colla Gegantera de Caldes de Malavella

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Claudi Calderí i Emília Quirina

Mesures gegant: 3.62. i geganta 3.49m

Any 1988

Constructor Alfred Mercader

Entitat Ajuntament de Caldes de Malavella

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Als anys 80, és quan l'Ajuntament de Caldes de Malavella, davant la impossibilitat de recuperar els antics gegants bizantins dels anys seixanta, decideix la incorporació d’una nova parella de gegants al poble.

És per això que l'any 1988 es contacta amb diferents constructors de gegants per tal de demanar-los pressupost. Després d'examinar diferents opcions es decideix encarregar la confecció dels dos nous gegants al taller de Mariàngels i Alfred Mercader, d'Arenys de Munt (Maresme). Aquests nous gegants són de tipologia més moderna, de cartró pedra i d'estructura d'alumini que els fa molt més manejables. Es decideix que siguin uns gegants romans.

S'estrenen el divendres dia 5 d'agost de 1988, abans del pregó de la Festa Major. Després de la seva presentació es promogué el bateig, que va tenir lloc l'11 de setembre del mateix any a la plaça de l'Ajuntament. Se'ls batejà amb el nom d'Emília Quirina i Claudi Calderí i s'escolliren aquests noms per les segúents raons: Emília i Claudi són dos noms clarament llatins i s'acompanyen del Quirina, que era el nom del llinatge romà que ostentava l'autoritat municipal (decurió) a la Caldes romana i del Calderí que és un símbol heràldic estretament lligat a la nostra vila.

En l'acte de bateig, es va donar difusió a una llegenda dels Gegants dels tres pujols en què es parlava de les gestes protagonitzades pels nostres gegants.

Autor/a text: Colla Gegantera de Caldes de Malavella

Fitxa enviada per: Miquel Corney
Fitxa actualitzada per: Colla Gegantera de Caldes de Malavella
Darrera actualització: 26/11/2021

Darreres fitxes consultades