Gegantons de Caldes de Malavella (Seclina i Maurici)

Caldes de Malavella
Gegantons de Caldes de Malavella (Seclina i Maurici)

Autor/a foto: Colla Gegantera de Caldes de Malavella

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Seclina i Maurici

Mesures -

Any Seclina (2001) Maurici (2007)

Constructor Seclina (Josep Cardona) Maurici (Felip Morales)

Entitat Ajuntament de Caldes de Malavella

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La Seclina, es filla dels Gegants Romans, Claudi Calderí i Emília Quirina. Va arribar a Caldes l’any 2001 i va ser-ne batejada. 

Santa Seclina és una església aïllada situada en un vessant del Puig Ventós que dona nom a una entitat de població del municipi de Caldes de Malavella. L'edifici religiós és una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

En Maurici forma part de la Llegenda de la Malavella, història medieval de Caldes de Malavella. En Maurici era un xicot molt eixerit que va arribar a Caldes per trobar feina. Va oferir els seus serveis a tot arreu, però ningú li donava feina. 

Mentre es passejava pes cals carrerons de la vila, anava escoltant com els Caldencs i Caldenques comentaven les terrorífics fets de la Malavella. Ell decidí anar a buscar feina al castell de la Malavella, i a partir de llavors, comença la Llegenda de la Malavella… 

Sant Maurici és un edifici religiós situat als afores del nucli urbà del municipi de Caldes de Malavella. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està ubicat al turó del mateix nom, molt a prop de les restes de les restes de l'antic absis de l'església primitiva, de les restes del Castell de Malavella i les de la muralla del segle xii.

Autor/a text: Colla Gegantera de Caldes de Malavella

Fitxa enviada per: Colla Gegantera de Caldes de Malavella
Fitxa actualitzada per: Colla Gegantera de Caldes de Malavella
Darrera actualització: 26/11/2021

Darreres fitxes consultades