Gegantons Bandolers de Taradell

Taradell
Gegantons Bandolers de Taradell

Autor/a foto: Gerard Nasplé Estrada

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Siscu i Xiribina

Mesures gegant: 2,50m, geganta: 2,50m

Any 1999

Constructor Eduard Freixas

Entitat Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell

Més informació

Aquests gegantons manotes els va fer un esplai del poble anomenat Mijac. Van néixer l’any 1999 en unes colònies organitzades pel mateix esplai, pesen 20 quilos i fan 2,50 metres d’alçada. Tant la forma de la cara com el seu cavallet ho va dissenyar i construir l’Eduard Freixas, autor d’un altre gegantó de Taradell, en Xetxu. Durant l’estada a les colònies, els nens i les nenes del Mijac van ser els encarregats de pintar i posar complements d’aquests gegantons. Els vestits els va crear una dissenyadora del poble. Els seus noms van ser inventats i escollits per tots els membres del Mijac. En Siscu Melindro i la Xiribina Rimpeta.

Després de tancar el Mijac van ser cedits a la Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell. Ara representen els personatges de la Festa d'en Toca-Sons. Ell és un bandoler que formà part de la quadrilla d’en Toca-Sons i ella és una sometent, representant el poble de Taradell i el bàndol de l'Agutzil, l'enemic més perillos d'en Toca-Sons. Cadescunt dels dos gegants porta un emblema del seu bàndol. En Siscu, la faixa taronja, el color del bàndol Toca-Sons; La Xiribina, una banda lila, el color de l'Agutzil. Aquests gegants surten durant l'edició del Toca-Sons Canalla.

Autor/a text: Gerard Nasplé Estrada

Fitxa enviada per: Gerard Nasplé Estrada

Darreres fitxes consultades