Gegants Nous de la Vila de Taradell

Taradell
Gegants Nous de la Vila de Taradell

Autor/a foto: Colla de Geganters i Grallers de Taradell (CGGT)

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillem i Tiburgeta

Mesures 3,60m (gegant) i 3,55m (geganta)

Any 2012

Constructor Taller Gabins (remodelació caps) i Toni Mujal i Obradors (restauració)

Entitat Colla de Geganters i Grallers de Taradell (CGGT)

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Representen Guillem de Mont-rodon i Tiburgeta de Taradell. Aquests gegants simbolitzen la unió de les parts alta i baixa del terme de Taradell. Ell va ser el personatge més important dels Senyors de Mont-rodon. Fou un cavaller al servei del rei Pere I, Mestre Templer i també va ser el tutor del rei Jaume I del 1214 al 1217. Ella era filla del senyor Berenguer de Taradell i de Tiburgis del Castell de Taradell, de Can Boix, que també posseïen tots els termes actuals de Taradell, Viladrau, Santa Eugènia de Berga i Vilalleons. Era la pubilla de tot el gran terme del Castell de Taradell i als 14 anys es va casar amb Pere Vilademany.

Aquests gegants es van estrenar el 21 d'agost del 2012. Es van crear perquè la colla volia uns gegants amb menys pes. Per fer-los es van aprofitar els cossos d'unes còpies fetes el 2000 per Rossend Vall i Castelló amb els caps remodelats pel Taller Gabins i la restauració de les figures de Toni Mujal i Obradors.

Autor/a text: Gerard Nasplé

Fitxa enviada per: Gerard Nasplé

Darreres fitxes consultades