Gegants Gala i Dalí de Figueres

Figueres
Gegants Gala i Dalí de Figueres

Autor/a foto: Edgar Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Dalí i Gala

Mesures gegant: 3,20m / 60kg geganta: 3,20m / 60kg

Any 1999

Constructor Jordi Grau

Entitat Amics dels Gegants de Figueres

Més informació

En Dalí vesteix una camisa negra amb brodats blancs, com les que portava en vida, fetes venir expressament dels Estats Units. Es cobreix amb una capa de lleopard folrat de blau turquesa. A la mà dreta porta un bastó, tipus crossa, característic de la seva època surrealista. A la mà esquerra porta un pa de crostons, popularitzat per ell, a manera de paleta, amb pinzells clavats.

La Gala porta una jaqueta de vellut granat amb brodats d’or i una faldilla de brocat vermell. A la mà dreta hi porta una petita bossa negre i a la mà esquerra un ram de flors. Va coberta per un mocador groc i porta un medalló al coll dissenyat per Mariona Gili.

Els Amics dels Museus Dalí, quan es complien 25 anys de la inauguració del de Figueres, per a celebrar-ho, entre altres coses, varen decidir fer una parella de gegants reproduint les figures del figuerenc universal Salvador Dalí i la seva muller Gala. Varen obrir un concurs on es presentaren diferents ofertes de mestres geganters. El projecte elegit fou el d’en Jordi Grau, de Terrassa, que els realitzà en 7 mesos. Els vestits foren obre del modista Jordi Roig, també de Terrassa. El cost fou de 1.500.000′- Ptes.

Es varen batejar el 9 de maig de 1999, per les Fires i Festes de la Santa Creu. Varen sortir de la Torre Galatea acompanyats dels Grallers de Figueres, els gegants Janet i Justa, en Berruga i les 10 parelles de gegants de Borrassà, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Girona, La Jonquera, Lladó, L’Escala, Navata, Sant Pere Pescador i Vilafant. Es va fer un cercavila pel centre acabant davant el Museu Dalí, on es va estrenar el seu ball.

Autor/a text: Amics dels Gegants de Figueres

Fitxa enviada per: Edgar Garcia

Darreres fitxes consultades