Gegant Pep Ventura de Figueres

Figueres
Gegant Pep Ventura de Figueres

Autor/a foto: Edgar Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pep Ventura

Mesures 3,15m

Any 2017

Constructor Ventura&Hosta

Entitat -

Més informació

El 2 de febrer del 1817 va néixer, a Alcalá la Real, el compositor Josep Maria Ventura i Casas. El 2 de febrer del 2017, doncs, es compleixen els dos-cents anys i, per no deixar passar aquesta data històrica, el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres va fer una festa popular que va comença al carrer que porta el seu nom i que va incloure el bateig d´un gegant, que emula la seva figura, just davant de la casa on va morir, el 1875.

El gegant dedicat al músic es va crear al taller de Ventura & Hosta de Navata. A diferència del que fan habitualment, els artesans David Ventura i Neus Hosta han partit del motlle original de guix del bust de bronze fet per Llorenç Cairó (1972) i que ha preservat tots aquests anys el Foment de la Sardana. D´aquest motlle se n´han extret altres de silicona "per no fer malbé l´original" i, més tard, se n´ha elaborat una còpia en resina. El cap, doncs, és de fibra de vidre, la qual cosa permet que sigui extraïble i que, a la vegada que pot usar-se com a gegant, també pot fer de capgròs.
La figura fa 3.15 metres i que se l´ha vestit inspirant-se en una fotografia antiga de Domènech Bosch on se´l veu amb pantalons de quadres, una jaqueta llarga i una armilla verda. A la mà duu una tenora.

La colla gegantera de Figueres és l´encarregada de fer ballar el gegant. De fet, durant la festa popular on se´l va presentar, no hi va faltar la música original de l´homenatjat i es va estrenar una composició original d´Ivó Jordà dedicada a Pep Ventura.

Autor/a text: Edgar Garcia

Fitxa enviada per: Edgar Garcia

Darreres fitxes consultades