Gegants Nous de Linyola

Linyola
Gegants Nous de Linyola

Autor/a foto: Ramon Tarragó

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Oleguer i Ermelinda

Mesures gegant: 3,30m i 45kg; geganta: 3,20m i 42kg.

Any 2006

Constructor Josep Maria Florença

Entitat Ajuntament de Linyola, custodiats per l'entitat GRATALI (Grallers, Tabalers de Linyola).

Més informació

La història de l’Oleguer i l’Ermelinda es remunta a l’any 2006 quan a l’Ajuntament de Linyola es va decidir adquirir uns gegants nous ja que els vells estaven molt fets malbé. La tasca es va encomanar al professor de l'escola d'Arts i Oficis de Tàrrega Josep Maria Florensa.

Els gegants nous estan fets de fibra de vidre, tenen un pes d'uns 45 kg i medeixen més de 3m. Quan van arribar alguns veïns i veïnes van col·laborar de manera desinteressada en el vestuari i guarniments com la M. Àngels Gispert, la Montserrat Darbra, la Roser Pons, la Ramona Dalmau i l’Antoni Ruiz.

Els noms d'Oleguer i Ermelinda van ser escollits per l’alumnat del curs 2005-2006 que hi havia a l’escola El Sitjar. El dissabte 19 de maig de 2007, i dins els actes de la Festa Major, es va fer la presentació i el bateig dels nous gegants a càrrec de Mn. Roc Salvia. I a partir d’aquesta data van tornar a sortir els gegants al carrer en totes les cercaviles de la Festa Major, Correllengua o altres festes. Des del 2016 qui porta els gegants i els fa ballar són membres de l’associació GRATALI (Grallers, Tabalers i Geganters de Linyola).

Autor/a text: GRATALI

Darreres fitxes consultades