Gegants Centenaris de Linyola

Linyola
Gegants Centenaris de Linyola

Autor/a foto: Ramon Tarragó

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Valeri de Golifàs i Griselda de Mascançà

Mesures gegant: 3m i 85kg; geganta: 2,90m i 85kg

Any -

Constructor -

Entitat Ajuntament de Linyola, custodiats per l'entitat Gratali (Grallers, Tabalers de Linyola)

Més informació

Valeri i Griselda van ser els noms escollits per posar als gegants centenaris de Linyola. Els noms van ser escollits per votació popular durant la trobada gegantera al poble el mes d'octubre de 2017. Fins llavors els gegants eren anomenats Rei i Reina i a partir del seu bateig són en Valeri de Golifàs i Griselda de Mascançà. El bateig es va realitzar el 19 de maig de 2018 i va estar oficiat per Mn Pere Cañada a l'Església de Santa Maria de Linyola i els padrins van ser els gegants Rigolf de Poià i Berenguera de na Murtra de la Faràndula de Badalona.

Els gegants centenaris estan construïts en cartró pedra, de 3m d'alçada i de 85kg de pes cadascun. L'origen de la parella i com van arribar a Linyola és confús, però es té constància que als anys 40 del segle passat ja sortien per la processó de Corpus. L'any 2014 van ser restaurats i des de l'any 2016 estan custodiats per l'Associació de Geganters, Grallers i Tabalers GRATALI de Linyola.

Tenim l'honor de disposar dels únics gegants centenaris de la comarca.

Autor/a text: GRATALI

Darreres fitxes consultades