Gegants de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva
Gegants de Cassà de la Selva

Autor/a foto: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Aldric i Isaura

Mesures Gegant: 3.92m - Gegantessa: 3.76m

Any 1959

Constructor Lluis Carbonell

Entitat Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants de Cassà representen una parella de faraons egipcis, que van construir-se l'any 1959 amb l'aportació econòmica popular. El batlle, Sr. Josep M. Vidal, fins i tot va  enviar una carta al president de la República d'Egipte, Gamla Abdel Nasser, demanant-li un donatiu simbòlic per als gegants de la seva nissaga . Va comptar amb el suport del Sr. Miquel Juanola coneixedor de les tradicions per doble bassant, com a erudit historiador i també com a garrotxí.

Dissabte 23 de maig de l'any 1959, s'estrenaren els gegants durant el Corpus, en motiu de la inauguració de la nova xarxa d’aigua corrent a la vila. Se'ls va vestir amb túniques importades de Damasc i capes de tela de llana, abillament perfectament documentat.​

L'any 1984, en ocasió de 25è aniversari, van renovar-se els vestits dels gegants amb l'ajut d´una colla de cosidores del Casal de jubilats sota la direcció de la Sra. Anna Breva de Girona, una modista experimentada. També se'ls va col.locar uns medallons de suro i el dilluns de Pàsqua durant la ballada van donar-se a conèixer els noms dels gegants escollits per votació popular.

L´any 1997 es van fer rèpliques exactes dels Gegants de Cassà per a facilitar els desplaçaments dels gegants fora de la vila.

Autor/a text: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Fitxa enviada per: Miquel Corney
Fitxa actualitzada per: Clara Anglada i Roser
Darrera actualització: 28/12/2020

Darreres fitxes consultades