Gegants de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva
Gegants de Cassà de la Selva

Autor/a foto: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Aldric i Isaura

Mesures Gegant: 3.92m - Gegantessa: 3.76m

Any 1959

Constructor Lluis Carbonell

Entitat Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Més informació

Els gegants de Cassà representen una parella de faraons egipcis, que van construir-se l'any 1959 amb l'aportació econòmica popular. El batlle, Sr. Josep M. Vidal, fins i tot va  enviar una carta al president de la República d'Egipte, Gamla Abdel Nasser, demanant-li un donatiu simbòlic per als gegants de la seva nissaga . Va comptar amb el suport del Sr. Miquel Juanola coneixedor de les tradicions per doble bassant, com a erudit historiador i també com a garrotxí.

Dissabte 23 de maig de l'any 1959, s'estrenaren els gegants durant el Corpus, en motiu de la inauguració de la nova xarxa d’aigua corrent a la vila. Se'ls va vestir amb túniques importades de Damasc i capes de tela de llana, abillament perfectament documentat.​

L'any 1984, en ocasió de 25è aniversari, van renovar-se els vestits dels gegants amb l'ajut d´una colla de cosidores del Casal de jubilats sota la direcció de la Sra. Anna Breva de Girona, una modista experimentada. També se'ls va col.locar uns medallons de suro i el dilluns de Pàsqua durant la ballada van donar-se a conèixer els noms dels gegants escollits per votació popular.

L´any 1997 es van fer rèpliques exactes dels Gegants de Cassà per a facilitar els desplaçaments dels gegants fora de la vila.

Autor/a text: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Fitxa enviada per: Miquel Corney
Fitxa actualitzada per: Clara Anglada i Roser
Darrera actualització: 28/12/2020

Consulta altres fitxes de gegants