Gegantons de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva
Gegantons de Cassà de la Selva

Autor/a foto: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Baldufó i Isis

Mesures Baldufó: 2,05m, Isis: 3,06m

Any B: 1996, recuperat el 2014. Isis: 2008

Constructor Baldufó: Original - geganters, recuperació - Àngel rigall. Isis: Francesc Rossell

Entitat Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

ISIS

És una construcció festiva de l'any 2008 a càrrec del mestre Francesc Rossell de Manresa però vinculat fins la seva jubilació a l'escola La Salle de Cassà,  essent una persona molt estimada i vinculada al poble. Té per nom ISIS i el seu pes és bastant lleuger, el que fa que sigui més manejable i fàcil de portar per els geganters més joves. La seva vestimenta és creació de la cosidora cassanenca Maria Ayats. La gegantona es va estrenar per la Festa Major de Cassà del 2008 i es va unir al seguici fora de la població al 2009 en honor als 50 anys de gegants a la vila, any en el que Cassà va acollir la Fira del Món Geganter.


BALDUFÓ

En Baldufó és una peça ideada per als més menuts. Aquesta peça de la faràndula cassanenca va ser construïda pels geganters de Cassà al 1996 però és la que més vegades va passar pel taller, degut a la mala distribució del pes queia molt sovint. Al 2014 es va fer una còpia amb fibra de vidre a mans de l’Àngel Rigall i en Tavi Algueró basant-se en la peça original.

 

Autor/a text: Colla Gegantera de Cassà de la Selva

Fitxa enviada per: Clara Anglada i Roser
Més gegants de Cassà de la Selva

Darreres fitxes consultades