Gegants vells de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona
Gegants vells de Sant Quintí de Mediona

Autor/a foto: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roger de Llúria i Elisenda de Montcada

Mesures 3,60m i 75kg ambdós

Any 1969

Constructor El Ingenio de Barcelona, de Domènech Umbert “El Mingo”

Entitat Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Més informació

Els gegants que més anys han sortit ininterrompudament a la nostra Festa Major, fins a quaranta-tres seguits (1969/2012), estan basats en Roger de Llúria i Elisenda de Montcada, adornats i vestits com a reis medievals, amb roba senyorial i corones enjoiades.

Foren encarregats i construïts a El Ingenio de Barcelona, per Domènech Umbert, anomenat “El Mingo”. Mesuren tres metres i seixanta centímetres i es varen presentar el 16 d’agost arrel de la Festa Major del 1969.

En conjunt, roba i estructura, pesen aproximadament uns 75 quilos, tenint en compte que la geganta és una mica més lleugera. Estan fets de cartró pedra i cavallet de fusta.

L’Elisenda duu un ram de roses blanques que representa la puresa i innocència i, a la vegada, elegància. Mentre que en Roger carrega un pergamí, símbol del poder nobiliari i diplomàcia.

Quan es van fer servir de motlle per als gegants actuals, inevitablement varen patir alguns desperfectes en la pintura i es van tornar a pintar de la mà de Josep Maria Prieto.

Actualment surten en alguna trobada i moments puntuals, però ja han sigut jubilats per les seves rèpliques menys pesants del 2012.

Autor/a text: Miquel Florido Díaz

Fitxa enviada per: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Darreres fitxes consultades