Gegants vells de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona
Gegants vells de Sant Quintí de Mediona

Autor/a foto: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roger de Llúria i Elisenda de Montcada

Mesures 3,60m i 75kg ambdós, aproximat

Any 1969

Constructor El Ingenio de Barcelona, Josep Cardona

Entitat Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Més informació

ls gegants que més anys han sortit ininterrompudament a la nostra Festa Major, fins a quaranta-tres seguits (1969/2012), estan basats en Roger de Llúria i Elisenda de Montcada, adornats i vestits com a reis medievals, amb roba senyorial i corones enjoiades.

Foren encarregats i construïts a El Ingenio de Barcelona i la facturació corre al nom de Josep Cardona, qui regentava la botiga. Mesuren tres metres i seixanta centímetres i es varen presentar el 16 d’agost arrel de la Festa Major del 1969.

En conjunt, roba i estructura, pesen aproximadament uns 75 quilos, tenint en compte que la geganta és una mica més lleugera. Estan fets de cartró pedra i cavallet de fusta.

L’Elisenda duu un ram de roses blanques que representa la puresa i innocència i, a la vegada, elegància. Mentre que en Roger carrega un pergamí, símbol del poder nobiliari i diplomàcia.

Quan es van fer servir de motlle per als gegants actuals, inevitablement varen patir alguns desperfectes en la pintura i es van tornar a pintar de la mà de Josep Maria Prieto.

Actualment, surten en alguna trobada i moments puntuals, però ja han sigut jubilats per les seves rèpliques menys pesants del 2012.

S'està buscant la restauració de les peces per recobrar la policromia i fesomia originals.

Autor/a text: Miquel Florido Díaz

Fitxa enviada per: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona
Fitxa actualitzada per: Miquel Florido Díaz
Darrera actualització: 01/08/2022

Darreres fitxes consultades