Gegantons de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona
Gegantons de Sant Quintí de Mediona

Autor/a foto: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Justí i Neus

Mesures gegant: 2,66m i 25kg. geganta: 2,64m i 25kg

Any 2010

Constructor Ricard Pagès, Jordi Pagés, Josep Creixell i Raul Pujadó, amb pintura de Josep Maria Prieto

Entitat Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Més informació

Estrenats l’any 2010, el Justí i la Neus són una còpia a escala reduïda del Quintí i la Neus, els anomenats Gegants de Cal General o de Can Gili, i antics gegants grans de la vila, els quals, actualment l’ajuntament n’acaba de recuperar la municipalitat.

Els varen fer Ricard Pagès, Jordi Pagés, Josep Creixell i Raul Pujadó, amb pintura de Josep Maria Prieto. Els materials són fibra de vidre i potes d’alumini, amb roba de lli cosida per Roser Estrada i Maria Rosa Gustems.

El gegant pesa 26 kg i fa dos metres i seixanta sis centímetres d’alçada i vuitanta d’amplada. Ella, pesa 25 kg i fa dos metres i seixanta quatre centímetres d’alçada i setanta tres d’amplada.

En Quintí duu un pergamí símbol de poder nobiliari i ella un ram de flors. La Neus porta arracades que ballaven molt i al final es van haver d’enganxar de forma fixa per evitar-ne la pèrdua.

Ballen cada dilluns de Festa Major dels petits i també surten de vegades en sortides i trobades. La colla dels petits duu el mocador vermell, polo, pantalons texans i vambes.

Tenen balls propis. Amb la Jota i amb La manta al coll com a algunes cançons.

Quan es varen estrenar l’estiu del 2010 varen sortir per la cercavila del dissabte 14 d’agost per fer-ne la presentació oficial amb les altres tres parelles, sent-ne així quatre, i lògicament també van sortir el dilluns a la Festa Major dels petits.

La colla que els va estrenar aquell any estava formada pels següents quintinencs: Miquel Florido Díaz, Joan Pagès Bayó, Karim Medina, Roger Argemí i Pol Creixell.

Autor/a text: Miquel Florido Díaz

Fitxa enviada per: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Darreres fitxes consultades