Gegantons del Cau Botifoll de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona
Gegantons del Cau Botifoll de Sant Quintí de Mediona

Autor/a foto: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Quintí i Neus

Mesures 2,00m i 25kg ambdós

Any 1986

Constructor Organitzadors de l'esplai Can Botifoll i els nens

Entitat Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Més informació

El Cau Botifoll, va construir els primers gegantons coneguts del poble l’any 1986. S’anomenen Quintí i Neus en honor als antics gegants.
Son una parella de ninot de cartró, cavallet de ferro i amb roba y braços de drap que es mouen amb el ball. A banda dels nens, els monitors encarregats de crear-los varen ser: M. del Carme Viñuales, Mercé Moset i Andreu Francolí.

Aquest gegants representaven l’esperit del Cau, vestits amb roba de Boy/Girl scout. Més endavant se’ls va canviar la vestimenta per l’actual, que no representa cap classe social concreta. Mesuren dos metres i pesen vint-i-cinc quilos cadascun.

Al 2010 amb la presentació del Justí i la Neus, Josep Mª Prieto els va tornar a pintar, varen sortir a la cercavila dels grans i la seva última aparició en públic va ser al 2012, quan es van presentar el Roger i l’Elisenda nous, repetint la formula del 2010, però enlloc de ser quatre parelles, en varen ser cinc. Actualment estan guardats.

Autor/a text: Miquel Florido Díaz

Fitxa enviada per: Colla gegantera de Sant Quintí de Mediona

Darreres fitxes consultades