Gegants Nous de l'Arboç

L'Arboç
Gegants Nous de l'Arboç

Autor/a foto: Julià Suau Figueras

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Chabran i Llúcia

Mesures Chabran: 3,45 m i 60 kg - Llúcia: 3,20 m i 55 kg

Any 1984

Constructor Xavier Jansana Font

Entitat Colla de Gegants i Nans de l'Arboç

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

A principis de 1984 l'Ajuntament de l'Arboç va decidir construir unes rèpliques dels gegants vells a causa del mal estat de conservació que presentaven, el seu pes excessiu i la dificultat de trobar gent per portar-los. D'aquesta manera, es van fer uns gegants que fossin desmuntables per transportar-los, amb unes estructures internes menys voluminoses la qual cosa va permetre alleugerir 20 kg de pes de cada figura respecte dels vells. Com a curiositat, per emmotllar el cap de la geganta tan sols s'utilitzaren tres peces, mentre que per al del gegant se'n necessitaren 11 per la peculiar forma de la gorra frígia. Pel que fa al vestuari, fou confeccionat per les modistes arbocenques Montserrat Escarrà Rosell i M. Teresa Roquer Bundó. Aquesta parella és la que avui dia actua dins i fora de la població.

L'any 2009 es va presentar el ball dels gegants de l'Arboç, coreografiat per l'arbocenc Ramon Vallverdú i amb música del reusenc Jaume Aguza. Amb aquest ball el 2016 la Colla de Gegants i Nans de l'Arboç va guanyar el primer premi de la primera edició del concurs de balls de gegants de Catalunya organitzat per l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

Autor/a text: Colla de Gegants i Nans de l'Arboç

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: Andreu Nogueira Montaña
Darrera actualització: 10/04/2022

Darreres fitxes consultades