Gegants dels AMICS DE LA RIBA de la Riba

La Riba
Gegants dels AMICS DE LA RIBA de la Riba

Autor/a foto: Amics de La Riba

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillem de Vilagrassa i Puculula

Mesures gegants: 2,60m

Any 1989

Constructor Ventura&Hosta

Entitat Colla Gegantera AMICS DE LA RIBA de la Riba

Més informació

L'any 1989, David Ventura, de Navata, va crear per l'entitat els gegantons Guillem de Vilagrassa i Puculula, els quals van ser estrenats el dia 30 de juliol d'aquell any. Els vestits van ser dissenyats per un grup de dones de la Riba, dirigides per Mercè Ribera. Els seus padrins van ser Godofred i Blancasol, de Santa Coloma de Queralt, i el Sr. Ferrer, director general d'Artesania de la Generalitat, i la seva esposa.

Els gegants representen els primers moradors documentats de la Riba. En Guillem de Vilagrassa va rebre de Ramon Berenguer IV la concessiío d'un molí draper de la població. La seva muller és Puculula, que porta un ram amb les flors que es poden trobar al voltant del poble.

Els nous vestits dels Gegants es van estrenar durant la 25ena Trobada Gegantera dels Amics de la Riba, els vestits van ser dissenyats per Ramon Gausset i fets pel Barato de Reus.

Autor/a text: Amics de La Riba

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Amics de La Riba
Darrera actualització: 01/03/2022

Darreres fitxes consultades