Gegants de Bràfim

Bràfim
Gegants de Bràfim

Autor/a foto: www.meridionals.cat

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jaume,Loreto,Macabeu i Parellada

Mesures gegants: 3,20m i 3,10m, gegantons: 1,60m

Any 1998

Constructor Joan Miró i Oró

Entitat Colla Gegantera del GRUP d'ANIMACIó I TEATRE 'LA CLECA' de Bràfim

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L ’antic grup de teatre 'La Cleca' passa a ser el G.A.T. (Grup d’Animació i Teatre) 'La Cleca', al 1997, amb els objectius de continuar fent teatre i crear una colla gegantera. El projecte engrescà a una trentena de persones a associar-se.
A finals del mes de gener del 98 s’encarrega a Joan Miró i Oró (La Serra d’Almos) el projecte dels gegants. En Joan comença a fer esbossos de dues figures que representin un matrimoni de principis de segle: el gegant, un senyor de la vinya, seriós com els antics gegants guerrers. La geganta, amb un lleu somriure i mostrant el fruit de la terra: el raïm.
Es batejaren el 19 de juliol de 1998 apadrinats pels gegants de Montblanc, Ramona Tell (regidora de cultura) i el Dr. Manuel Medina. Els noms van ser escollits per votació popular per uns 150 brafimencs.
En Macabeu va ser batejat el 19 de juliol de 1998. La Parellada es va estrenar el 4 de juliol de 1999. Tots dos gegantons van ser fets per la gent de la colla. Els noms van ser triats de les especialitats de raïm que podem trobar a la zona.

Autor/a text: Meritxell Royuela

Fitxa enviada per: Meritxell Royuela

Darreres fitxes consultades