Gegants de la Colla Gegantera El Calçot de Valls

Valls
Gegants de la Colla Gegantera El Calçot de Valls

Autor/a foto: Marc Roselló

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Antonet i Angelina

Mesures gegant: 3,45m , geganta: 3,20m

Any 1997

Constructor Eudald Ferré, del Taller l'Entremès

Entitat Colla Gegantera El Calçot de Valls

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L’any 1997 l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball de Valls (AAEET), va decidir crear una secció de cultura popular dins la seva entitat, en la qual ja existien les seccions de bàsquet, muntanya i el grup atlètic. L’entitat encarregà al Taller l'Entremès, a càrrec l’escultor vallenc, Eudald Ferré, la creació d’una parella de gegants identitaris de la ciutat i que tinguessin molt a veure amb un dels pilars fonamentals de la vila vallenca: la calçotada, originada fa més de cent anys a Valls.

Les figures es van estrenar el 4 d'octubre de 1997 i es van beneïr al Santuari de la Mare de Déu del Lledó.  Els seus padrins van ser els gegants de la Riba i els de la Bisbal del Penedès.
Aquests elements representen a una parella de pagesos, abillats amb vestimentes típiques, a punt de fer una tradicional calçotada a la capital de l’Alt Camp. Ell és l'Antonet i duu uns arpiots i un manat de calçots; i ella és l’Angelina, que sosté a les seves mans un morter, amb el qual prepara la famosa salsa de calçots.


Aquesta parella realitza diverses sortides per arreu del país, destacant les sortides locals: la seva participació en la Gran Festa de la Calçotada al gener, i durant la Festa Major de Sant Joan, al juny, on prenen part de l'arribada de la Flama del Canigó, però especialment quan exerceixen d’amfitrions de la seva trobada de gegants.

Autor/a text: Colla Gegantera El Calçot de Valls

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Marc Roselló
Darrera actualització: 13/12/2020

Darreres fitxes consultades