Gegants de la Colla Gegantera "La Pessigolla" de Valls

Valls
Gegants de la Colla Gegantera "La Pessigolla" de Valls

Autor/a foto: Arnau Fernandez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elionor d'Aragó i Pere de Lusignan

Mesures Gegant: 3,55m, geganta: 3,35m

Any 2017

Constructor Eudald Ferré i Sergi Iglesias (disseny i escultura), Joan Serramià (corones i arracades) i Teresa Baz (vestuari).

Entitat Colla Gegantera "La Pessigolla"

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Pere de Lusignan fou rei de Xipre, de Jerusalem i d’Armènia des de 1358 fins a 1369, quan va morir. El seu regnat va ser el més brillant de la dinastia Lusignan i va ser un dels últims reis croats. Va reviure l’antiga orde Lusignan de cavalleria, anomenada orde de l’Espasa. 

Elionor d’Aragó fou reina de Xipre i senyora de Valls, ciutat on va viure entre els anys 1382 i 1388. La seva estança a la ciutat no va ser gens tranquil·la. L’any 1383 van esclatar les revoltes populars contra la reina per l’anomenat “conflicte del vi”. La reina Elionor, per compensar, va regalar a la ciutat de Valls el carrer de la Cort, l’Àliga, el reliquiari de Santa Úrsula, la faixa de l’escut de Valls, l’Espina Santa i la Torratxa.

Autor/a text: Colla Gegantera "La Pessigolla"

Fitxa enviada per: Sergi Iglesias

Darreres fitxes consultades