Gegants de la Colla Gegantera "La Pessigolla" de Valls

Valls
Gegants de la Colla Gegantera "La Pessigolla" de Valls

Autor/a foto: Arnau Fernandez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elionor d'Aragó i Pere de Lusignan

Mesures Gegant: 3,55m, geganta: 3,35m

Any 2017

Constructor Eudald Ferré i Sergi Iglesias (disseny i escultura), Joan Serramià (corones i arracades) i Teresa Baz (vestuari).

Entitat Colla Gegantera "La Pessigolla"

Més informació

Pere de Lusignan fou rei de Xipre, de Jerusalem i d’Armènia des de 1358 fins a 1369, quan va morir. El seu regnat va ser el més brillant de la dinastia Lusignan i va ser un dels últims reis croats. Va reviure l’antiga orde Lusignan de cavalleria, anomenada orde de l’Espasa. 

Elionor d’Aragó fou reina de Xipre i senyora de Valls, ciutat on va viure entre els anys 1382 i 1388. La seva estança a la ciutat no va ser gens tranquil·la. L’any 1383 van esclatar les revoltes populars contra la reina per l’anomenat “conflicte del vi”. La reina Elionor, per compensar, va regalar a la ciutat de Valls el carrer de la Cort, l’Àliga, el reliquiari de Santa Úrsula, la faixa de l’escut de Valls, l’Espina Santa i la Torratxa.

Autor/a text: Colla Gegantera "La Pessigolla"

Fitxa enviada per: Sergi Iglesias

Darreres fitxes consultades