Gegants dimonis de Sant Vicenç de Castellet

Sant Vicenç de Castellet
Gegants dimonis de Sant Vicenç de Castellet

Autor/a foto: Bruno López

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Malparit i Figaflor

Mesures gegants: 3,60m geganta: 3,50m

Any 1986 i 1987 (originals), 1998 i 1999 (actuals)

Constructor Taller Sarandaca (actuals)

Entitat Colla de geganters de Sant Vicenç de Castellet

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Malparit i la Figaflor es tracta de dos gegants en què l'habitual cavallet de suport, per fer-los moure, s'ha substituït per un sistema de motxilla que va subjectada al cos del geganter, la qual cosa els proporciona un gran dinamisme i permet una major aproximació a la gent. Un dinamisme que s'accentua amb els braços mòbils i això fa que voleïn amb l'embranzida dels gegants.

El Malparit vesteix una casaca de color taronja de les mateixes característiques que la dels diables del grup de Correfoc, amb dos símbols d'aquesta festa, de grans dimensions, presents al pit i a l'esquena, i flames als punys i al capdavall del vestit. Porta dues banyes al cap d'on es col·loquen els diferents fuets de foc.

La Figaflor porta un vestit vermell cenyit al cos i una capa negra rematada amb un voraviu daurat i un coll molt escotat remarcant el seu gran volum de pitrera. Les primeres modistes dels gegants van ser les santvicentines: Alícia Costa, Rita Vila i Paquita Soldevila. El nou vestuari ha anat a càrrec de Parantel·la.

Autor/a text: Colla de geganters de Sant Vicenç de Castellet

Fitxa enviada per: Buno López

Darreres fitxes consultades