Gegant Calçot de Valls

Valls
Gegant Calçot de Valls

Autor/a foto: Eric Forés

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms -

Mesures 4m

Any 1989

Constructor Lluís Musté

Entitat Unió Anelles de la Flama

Més informació

El gegant Calçot de Valls, estrenat l'any 1989, és l'element folkloric de la ciutat que millor la representa, ja que amb la seva expresió simpàtica i propera ha esdevingut una veritable mascota de la ciutat d'origen de la calçotada.
és dels pocs gegants d'estructura compacte fins als peus, el que dificulta l'entrada i sortida dels seus portadors, peró alhora li dona un moviment molt especial quan camina i balla, afegint-hi a més el de les llargues fulles a banda i banda del seu 'cap'.
Va ser el primer gegant de forma vegetal. Té un ball propi al so del flabiol, amb música de Roser Olivé i coreografia de Lluís Musté..
La seva festa, on és protagonista indiscutible i llueix amb tot el seu esplendor és el darrer diumenge de gener, quan s'inicia oficialment la temporada del calçot. Per a celebrar el seu desé aniversari es va organitzar una trobada d’elements festius de forma vegetal.

Autor/a text: Eric Forés

Fitxa enviada per: Eric Forés

Darreres fitxes consultades