Gegants Nous del Masnou

El Masnou
Gegants Nous del Masnou

Autor/a foto: Tristan Sadones

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere el Drapaire i Eulàlia Tallacolls

Mesures Gegant: 3,45m, Geganta: 3,20m

Any 1998

Constructor Taller Sarandaca

Entitat Colla de Geganters del Masnou

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L'any 1998, amb l'objectiu de preservar les figures originals que estaven a punt de fer 60 anys, es van estrenar les rèpliques dels gegants del Masnou, realitzades al Taller Sarandaca de Granollers. Des que van néixer, aquests gegants s'han encarregat de representar la vila del Masnou arreu de Catalunya. També han viatjat a Andorra, al País Basc i al País Valencià. Han canviat de vestuari en dues ocasions: el 2010 i el 2019.

El 2003 l'Eulàlia va ser proclamada Pubilla del Maresme, fet pel qual els gegants masnovins van exercir d'amfitrions durant la Trobada de Gegants del Maresme 2004, en la qual es va estrenar la coreografia del Ball del Maresme, fet pel qual els gegants del Masnou van ser els primers en posars-se al centre d'aquesta dansa. 

Són els gegants que protagonitzen les festes masnovines per excel·lència: la festa de Santa Eulàlia (als voltants del 12 de febrer) i la Festa Major de Sant Pere (quan fan l'ofrena davant del patró a l'església de Sant Pere el dia 29 de juny i lideren, en les mateixes dates, la trobada de gegants).

Autor/a text: David Gonzalez

Fitxa enviada per: David Gonzalez
Fitxa actualitzada per: Tristan Sadones
Darrera actualització: 21/06/2024

Darreres fitxes consultades