Gegantó del Masnou

El Masnou
Gegantó del Masnou

Autor/a foto: Josep Mayolas

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Capità Trencaones

Mesures 2.10m

Any 2013

Constructor Ventura&Hosta

Entitat Colla de Geganters del Masnou

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Capità Trencaones, que representa un jove capità masnoví d'entre els segles XVIII i XIX, neix a partir de la voluntat de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'Escola Sagrada Família del Masnou de dotar l'escola d'un gegant propi. Així, el 23 d'abril de l'any 2013 és presentat al pati de l'escola a tota la comunitat educativa i amb la participació de l'alcalde, alguns regidors i el mossèn de la vila.

3 mesos més tard, el 29 de juny del 2013 i en el marc de la Trobada de Gegants de la Festa Major de Sant Pere del Masnou, el Capità Trencaones és batejat a la plaça de l'Església, i és apadrinat pels gegants del Masnou, Pere el Drapaire i Eulàlia Tallacolls.

Des de llavors, el gegantó participa activament de les activitats tant de l'escola (com el seu centenari celebrat l'any 2014) com de la vila, com són la Festa de Santa Eulàlia, la Festa Major de Sant Pere o el Ple de Rauxa. La darrera sortida com a gegantó de l'escola es va realitzar el 10 de febrer del 2019, en el marc de la celebració de Santa Eulàlia i del 80è aniversari dels gegants del Masnou.

El dia 11 de juny del 2022, pel tancament de l'escola, l'AMPA cedeix el gegantó a la Colla de Geganters del Masnou, que són des de llavors els propietaris de la figura i els encarregats de fer-lo ballar.

Autor/a text: David Gonzalez

Fitxa enviada per: David Gonzalez

Darreres fitxes consultades