Gegants del Carrer Pere Grau del Masnou

El Masnou
Gegants del Carrer Pere Grau del Masnou

Autor/a foto: Antonia Ribà

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant, Geganta, Gegantó i Gegantona

Mesures -

Any 2005

Constructor Veïns del carrer a partir de capgrossos de El Ingenio

Entitat Associació de Veïns del Carrer Pere Grau

Més informació

Els dos gegants i els dos gegantons del carrer Pere Grau del Masnou van néixer l'any 2005 amb l'objectiu d'integrar-se en el guarniment que els veïns del carrer estaven preparant per a la Festa Major d'aquell any, que portava per lema "Al Masnou, quin enrenou!" i que volia posar de manifest el doble caràcter de la vila: el caràcter marítim, representat pels pescadors, i el caràcter agrícola, representat pels pagesos.

El carrer Pere Grau, com a integrant del grup dels pagesos, va decidir crear dues figures a partir d'antics capgrossos que representessin una parella de pagesos catalans. Així van néixer els dos gegants grossos: ell un pagès vestit amb robes tradicionals catalanes i amb barretina, i ella amb un cistell carregat de verdures. 

Al conjunt es van sumar també dos gegantons, que volien representar els fills dels gegants grossos. D'aquesta manera, van néixer també el gegantó i la gegantona, vestits a la manera catalana. 

Els quatre gegants del carrer Pere Grau no van tenir una llarga vida. Si van néixer l'any 2005, el 2006 farien ja la seva darrera aparició, formant part també del conjunt que guarnia el carrer. Així, després de la Festa Major de l'any 2006 els quatre gegants van quedar guardats en un magatzem del carrer, on esperen poder tornar a trepitjar el carrer de nou. 

Autor/a text: Daniel Nieto

Fitxa enviada per: Daniel Nieto

Darreres fitxes consultades