Gegants de Benavent de Segrià

Benavent de Segrià
Gegants de Benavent de Segrià

Autor/a foto: Ajuntament de Benavent de Segrià

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillem, Maria i Gala

Mesures gegant: 3,15m, geganta: 3,05m

Any 2016 (gegants), 2017 (gegantona)

Constructor Cristina Colilles amb la col·laboració dels veïns/es de la població

Entitat Geganters i Grallers de Benavent de Segrià

Més informació

La nostra història comença un mes de juny de 2016, quan des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Benavent de Segrià es decideix fer un parell de gegants juntament amb la col·laboració desinteressada dels veïns i veïnes de la nostra població.

Es decideix de representar a qui va donar origen al nostre poble, Guillem de Benavent i la seva dona Maria. Guillem de Benavent, va ser el primer senyor de Benavent. Va participar activament com a cavaller a la conquesta de les terres del Segrià, a l’època feudal i com a premi, poc desprès de ser conquerida Lleida, li donaren la Torre de Benavent, on actualment s’aixeca el poble del mateix nom. Actualment, la colla ”Geganters i Grallers de Benavent de Segrià” està en creixement i consolidació. L’any 2017 es va fer la gegantona “Gala” molt divertida per que tira aigua, i l’any 2018 es fa la Cuca-fera molt juganera per als més petits.

Autor/a text: Ajuntament de Benavent de Segrià

Fitxa enviada per: Ajuntament de Benavent de Segrià

Darreres fitxes consultades