Geganta Mata Hari del Col·lectiu Cultural Cappont

Lleida
Geganta Mata Hari del Col·lectiu Cultural Cappont

Autor/a foto: Pol Olives Roigé

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Mata Hari

Mesures 3,20m

Any 2021

Constructor Pol Olives Roigé

Entitat Col·lectiu Cultural Cappont

Més informació

La geganta Mata Hari representa un dels personatges femenins més fantasiosos de la història: la mítica ballarina i espia doble Margaretha Geertruida Zelle, popularment coneguda com a Mata Hari. Margaretha, a més de destacar pels aclamats balls orientals i espectacles de cabaret que van convertir-la en la femme fatale més popular del segle XX, és un clar exemple de dona nascuda en una època on la gent no estava preparada per trobar-se personatges com ella. Motiu del qual en deriva el seu final tràgic, i la dramàtica imatge de la geganta, completada amb llàgrimes de vidre.

Com una diva faria, porta lluentons, vels i sedes, destacant els més de 500 Swarovski que llueixincorporats al top. A més a més, el seu vestuari s'ha inspirat en peces de roba tan peculiars com vestits de Beyoncé o Eleni Foureira, unes veritables "Mata Hari" del moment.

D'altra banda les joies de la geganta estan inpirades en monuments lleidatans. Concretament, la Verge del Blau, la Seu Vella, I l'escut de la ciutat.

Autor/a text: Pol Olives Roigé

Fitxa enviada per: Pol Olives Roigé

Darreres fitxes consultades