Gegantons Escolars de Ripollet

Ripollet
Gegantons Escolars de Ripollet

Autor/a foto: Gerard Giménez Manrique

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Martí Tatchí (Gegantó) i Pina (Gegantona)

Mesures -

Any 2017 (Gegantona) i 2018 (Gegantó)

Constructor Infants i Mestres de les escoles

Entitat AFAs de l'Escola Enric Tatché i de l'Institut Escola Els Pinetons

Més informació

En Martí Tatchí i la Pina són els primers gegantons escolars de la vila de Ripollet i des del dia de la seva estrena s'han incorporat al dia a dia de la tradició gegantera ripolletenca.

En Martí Tatchí és el gegantó de l'Escola Enric Tatché i Pol de Ripollet. Va ser estrenat l'any 2018 durant la festa de final de curs de l'escola i, en els seus orígens, era un capgrós. Va ser construit per un antic mestre de l'escola juntament amb l'ajuda d'alguns alumnes. Representa un Eriçó i pretén ser un homenatge a tota la fauna present a Ripollet, sobretot a la zona del Camí de la Serra a on es troba ubicada l'escola.

La Pina és la gegantona de l'Institut Escola els Pinetons. Va ser estrenada l'any 2017 durant la festa del 10è aniversari de la seva escola. Va ser construida pels infants de l'Escoleta de Terra en el marc d'un projecte dut a terme a l'aula. Representa una fada de la terra i els seus complements van ser realitzats per infants dels diversos grups de l'escoleta.

Tots dos van ser apadrinats per les figures de la Colla de Geganters i Grallers de Ripollet.

Autor/a text: Gerard Giménez Manrique

Fitxa enviada per: Gerard Giménez Manrique

Darreres fitxes consultades