Gegantonets de Ripollet

Ripollet
Gegantonets de Ripollet

Autor/a foto: Gerard Giménez Manrique

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jordi, Mariona i Drac Màgic (antic)

Mesures Jordi 2,35 i Mariona 2,10

Any 1997 (Jordi i Mariona) i 2015 (Drac Màgic)

Constructor Jordi Grau i tieta d'un infant de la colla

Entitat Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

A Ripollet sempre s'ha volgut tenir una parella de gegants que representessin a les persones del nostre segle i del nostre mil.leni. Al tenir ja dues parelles de gegants representant a gent gran de diferents èpoques de la nostra història, es va pensar en fer una parella de gegantonets representant a infants en edat escolar de Ripollet.

En Jordi representa a un nen de 9 anys i la Mariona una nena de 7 anys. El seu nom va ser escollit en referèndum per els nens i nenes de Ripollet durant la festivitat de Sant Jordi a la Rambla de 1997. El seu color de pell és diferent perquè a Ripollet hi viuen persones vingudes d’altres contrades i amb diferents cultures que fan que el nostre poble compi amb una gran varietat cultural que l'enriqueix.

D'altra banda, el Drac Màgic antic va ser estrenat l'any 2015 durant els actes del 25è Aniversari de la colla. Va ser construït per la tieta d'un infant de la nostra colla i vestit per membres de la colla amb l'objectiu que els més petits poguessin tenir una figura pròpia i, així, poder ampliar l'entitat.

Autor/a text: Geganters i Grallers de Ripollet.

Fitxa enviada per: Gerard Giménez Manrique
Fitxa actualitzada per: Gerard Giménez Manrique
Darrera actualització: 14/03/2022

Darreres fitxes consultades