Gegants de Ripollet

Ripollet
Gegants de Ripollet

Autor/a foto: Gerard Giménez Manrique

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere i Elisenda

Mesures Pere 3,85 i Elisenda 3,70

Any 1990

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals

Més informació

Pere de Ripollet: Un Jutge en els origens històrics de la nostra vila.

Ripollet va donar, a l’Alta Edat Mitjana, moment en què s’estava configurant la realitat nacional de Catalunya, homes que tingueren un paper rellevant en la realitat política, social i cultural del país.

Alguns, com Ramon Bernat de Ripollet i Guillem de Ripollet aconseguiren importants patrimonis que defensaren aferrissadament. Altres, com el nostre PERE DE RIPOLLET, excel.liren per la defensa de la justícia, tan malmesa en aquells anys difícils.

Entre els anys 1178 i 1180 PERE DE RIPOLLET administrà justícia a la comarca del Vallès. La seva actuació ha deixat una presència notable en la documentació d’aquells temps. Va actuar en plets en els quals un dels litigants era el propi Rei i Comte de Barcelona Alfons el Cast. El nom del Jutge PERE DE RIPOLLET apareix al costat d’altres jutges de l’època, com Bernat d’Anglesola, Guerau de Jorba i Berenguer de Boixadors, entre d’altres.

Per tots aquest motius PERE DE RIPOLLET passa a ocupar un lloc d’honor en la nostra vida ciutadana.

ELISENDA DE RIPOLLET simbolitza totes les dones que al llarg de l’Edat Mitjana han estat condemnades al silenci en els documents històrics.

En els segles XII i XIII Elisenda és un del noms de moda, a la comarca del Vallès hi hagué una dona, amb aquest nom, que tingué un paper molt important en la història de Catalunya i, per això, l’hem triat per a la nostra geganta.

ELISENDA DE RIPOLLET, recuperada de l’oblit, és el nostre reconeixement de totes les dones, que al llarg del temps, han construït la història.

Autor/a text: Geganters i Grallers de Ripollet.

Fitxa enviada per: Gerard Giménez Manrique

Darreres fitxes consultades