Gegantons de Ripollet

Ripollet
Gegantons de Ripollet

Autor/a foto: Gerard Giménez Manrique

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gonçal Bonilla Martín i Teresa Vila Arrufat

Mesures Gonçal 2,65 i Teresa 2,95

Any 1991

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals

Més informació

En Gonçal Bonilla Martín juntament amb Na Teresa Vila Arrufat vàrem deixar la seva empremta a una generació de ripolletencs.  Foren dels primers mestres que es marcaren el repte de renovar l’ensenyament que, fins aleshores, s’havia fet a Ripollet.

En personificar la seva imatge en uns gegantons, volem retre honor a la tasca que desemvoluparen en el nostre poble i fer que el seu llegat resti en la història de Ripollet.

GONÇAL BONILLA MARTÍN, (Senyor Bonilla), va néixer a Santa Oliva (Tarragona), l’any 1887 i morí a Barcelona l’any 1952.

De la seva tasca educativa se’n guarda molt bon record a tots els llocs on exercí. Creà un nou mètode per a l’aprenentatge de la lectura i escriptura que va ser publicat.

A Ripollet feu crèixer molt el nombre d’alumnes, fins que fou necessari transformar l’escola unitària en graduada, de la qual va arribar a ser director.

Treballà a Ripollet des de l’any 1924, fins al 1933.

TERESA VILA ARRUFAT, (donya Teresita), va néixer a Sabadell l’any 1892, i morí a Barcelona el 1978.

Fou una mestra que treballà i defensà els models més progessistes de l’Europa de principis del segle XX i encara avui moltes de les seves idees segueixen en vigor.

Durant la seva estada a Ripollet, va rebre felicitacions per la seva tasca i se li va reconèixer el gran paper que va tenir en la millora de l’educació a Ripollet.

Treballà a Ripollet des de l’any 1923, fins al 1931.

Autor/a text: Geganters i Grallers de Ripollet.

Fitxa enviada per: Gerard Giménez Manrique

Darreres fitxes consultades