Gegantons de Ripollet

Ripollet
Gegantons de Ripollet

Autor/a foto: Gerard Giménez Manrique

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gonçal Bonilla Martín i Teresa Vila Arrufat

Mesures Gonçal 2,65 i Teresa 2,95

Any 1991

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

En Gonçal Bonilla Martín juntament amb Na Teresa Vila Arrufat vàren deixar la seva empremta a tota una generació de ripolletencs. Foren dels primers mestres que es marcaren el repte de renovar l’ensenyament que, fins aleshores, s’havia fet a Ripollet. En personificar la seva imatge en uns gegantons, volem retre honor a la tasca que desemvoluparen en el nostre poble i fer que el seu llegat resti per sempre en la història de Ripollet.

En Gonçal Bonilla Martín, (Senyor Bonilla), va néixer a Santa Oliva (Tarragona), l’any 1887 i morí a Barcelona l’any 1952. De la seva tasca educativa se’n guarda molt bon record a tots els llocs on exercí. Creà un nou mètode per a l’aprenentatge de la lectura i escriptura que va ser publicat. A Ripollet feu crèixer molt el nombre d’alumnes, fins que fou necessari transformar l’escola unitària en graduada, de la qual va arribar a ser director. Treballà a Ripollet des de l’any 1924, fins al 1933.

Na Teresa Vila Arrufat, (donya Teresita), va néixer a Sabadell l’any 1892, i morí a Barcelona el 1978. Fou una mestra que treballà i defensà els models més progessistes de l’Europa de principis del segle XX i encara avui moltes de les seves idees segueixen en vigor. Durant la seva estada a Ripollet, va rebre felicitacions per la seva tasca i se li va reconèixer el gran paper que va tenir en la millora de l’educació a Ripollet. Treballà a Ripollet des de l’any 1923, fins al 1931.

Van ser estrenats l'any 1991 i els seus padrins són els Gegants Grossos del Pi de Barcelona.

Autor/a text: Geganters i Grallers de Ripollet.

Fitxa enviada per: Gerard Giménez Manrique
Fitxa actualitzada per: Gerard Giménez Manrique
Darrera actualització: 14/03/2022

Darreres fitxes consultades