Properes estrenes geganteres (2a part)

21/01/2021 20:14

Foto: Gegants de Llorenç del Penedès (@gegantsdellorenc)

L'altre dia vam publicar una primera entrada del Blog sobre les estrenes geganteres que ens esperen per aquest any (si tot va bé i desitgem que sí!). Hem rebut informació nova per part d'aficionats al Món Geganter i alguna Colla sobre més novetats geganteres pel 2021. Després d'una mica de cerca i investigació, et portem una segona ronda de novetats al Món Geganter per aquest nou any.

Estàs preparat/da? Nosaltres sí, així que som-hi!

 

Nou vestuari pels gegants nous de Llinars

La Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès, entitat que gestiona i fa ballar els gegants de Llinars del Vallès, amb el suport de l'Ajuntament han decidit que els seus gegants i gegantons, després de les més de 100 sortides, necessiten un repintat general per lluir com nous. A més, els gegants, en Rimbau i na Sibil·la, estrenaran vestuari nou i unes joies noves per la geganta. L'encàrrec s'està portant a terme a diversos llocs. Els vestits nous s'estan confeccionant a Reus i Marcaláin (Navarra), al poble navarrès també es realitzarà el repintat de les figures, mentre que les joies es faran a Sitges. L'espectacle d'estrena està previst pel 15 de maig de 2021 a Llinars del Vallès.

 

Els gegants de Sarrià estrenen vestits

Els gegants del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona estrenaran també vestits nous, amb aquest serà el quart canvi de vestuari des de l'estrena de les figures l'any 1987. Segons una fotografia que hem pogut veure a les seves xarxes socials, els gegants ja estan preparats per lluir les seves noves vestidures, tapats amb llençols resten a l'espera de la seva estrena, per la situació que vivim. Estarem atents per conèixer la data de presentació!

 

Restauració integral dels gegants de Masquefa

El municipi de Masquefa va estrenar pel 2015 unes rèpliques dels seus gegants, construïts per Toni Mujal  l'any 1987. S'està realitzant un procés de restauració integral dels gegants de Masquefa, en el que hi intervindran diferents professionals que treballaran la imatge de les figures dotant-les de més personalitat i qualitat artística sense perdre l'essència.

Restauració i canvi de vestits dels gegants de Llorenç del Penedès

La Colla Gegantera de Llorenç del Penedès fa anys que volen una merescuda restauració dels seus gegants, que es trobaven una mica malmesos i encara amb els vestits originals. Gràcies al suport de La Cumprativa, entitat a la qual pertanyen, han pogut tirar endavant aquesta intervenció que canviarà l'aspecte dels gegants i facilitarà molt la feina dels geganters.

La restauració anirà a càrrec del Taller Escultura Casserras (Solsona), una de les reparacions importants que es realitzarà és la de dotar de tors a les figures, fins ara els cavallets eren metàl·lics i arribaven fins al bust de cada gegant, per aquesta raó esdevenien unes figures amb un equilibri força complicat. Els gegants també estrenaran vestits nous confeccionats per Rosa Maria Coca i Susana Santasusana (Vilanova i la Geltrú), tot i que la Colla no vol desvetllar més informació asseguren que seran diferents dels actuals però conservant alguns aspectes per no perdre l'essència dels vestits originals.

La Colla també comenta la possibilitat d'habilitar algun tipus de campanya per finançar la restauració i el canvi de vestuari, ja que es tracta d'un procés bastant costós. Encara no hi ha cap data prevista per la presentació, perquè la situació actual és totalment imprevisible, malgrat això els geganters esperen poder sortir per la seva Festa Major.

 

Nou gegantó de la Font del Ros de Berga

La Colla Gegantera del barri de la Font del Ros de Berga estrenaran un nou gegantó, que se sumarà a les 4 figures que ja tenen i serà la parella d'en Giravolta, un gegantó de tipus manotes estrenat el 29 de juny de 2019 per les festes del barri.

 

 

Seguim amb els ulls ben oberts a les xarxes per conèixer de primera mà quines són les properes estrenes. Moltes gràcies a tota la gent que ha col·laborat enviant-nos també novetats a través del nostre correu electrònic o el sistema de missatgeria de les nostres xarxes socials.

Si coneixes més novetats posa't en contacte amb nosaltres! I si creus que alguna de les fitxes de gegants de la nostra base de dades encara té informació o foto antiga, no dubtis en col·laborar enviant una revisió de dades!

Categories:Agenda 2021

Comparteix a les xarxes: