Properes estrenes geganteres

16/01/2021 17:51

Foto: Xavier Navarro

Les colles de gegants, entitats i associacions no paren la seva activitat i segueixen evolucionant, avançant amb properes estrenes que ens esperen per aquest nou any. Tal com dèiem en un parell d'entrades anteriors, esperem que l'any 2021 sigui un any de tornar a les places i carrers per  gaudir de les nostres festes!

Avui toca revisar una mica els gegants que passen per xapa i pintura, i de les noves figures que veuran la llum durant l'any! Vols saber les novetats geganteres d'aquest 2021?

Gegants Bizantins, nous gegants a Tarragona

Per aquest any s'espera l'estrena de dues noves parelles a la ciutat de Tarragona, per una banda ens arriba la notícia des del web Tarraco Festes de la creació dels Gegants Bizantins, projecte d'una parella de gegants i una Colla de nova creació sota el nom "Geganters del Pallol", plaça situada a la Part Alta de la ciutat romana. Aquests gegants neixen per part d'alguns dels membres joves dels Geganters de Tarragona, grup que fa ballar els Gegants Moros i els Gegantons negritos de la ciutat de Tarragona, i també formen part de les colles de gegants del Passeig Torroja i del Casc Antic.

El projecte es troba bastant avançat i hi estan col·laborant en la seva construcció els geganters del Casc Antic de Tarragona.

 

Gegants del barri de Bonavista, projecte recuperat dels primers gegants del barri tarragoní

Després de vint-i-cinc anys, l'associació de veïns del barri de Bonavista reprèn el projecte d'una parella de gegants que representin l'esperit treballador del barri. La construcció d'aquests gegants va començar el 1995, però per diferents motius no es va poder continuar, a hores d'ara aquest projecte també es troba en una fase final, ja que asseguren que només els hi queda passar per perruqueria. L'associació treballa també per la creació d'un grup de geganters per portar els gegants.

 

Nous vestits pels gegants reis de Badalona

Els quatre gegants reis de Badalona estan d'aniversari! En Jeroni la Badamar, gegants del Corpus, celebren el 75è aniversari, mentre que els gegants valencians de Badalona, en Ferrer de Gualbes i l'Elionor de Santcliment, fan 50 anys. Una comissió de la Colla de geganters de Badalona ha decidit commemorar l'efemèride amb l'estrena de nous vestits i una restauració integral de les figures. El Taller El Drac Petit de Terrassa s'encarrega d'aquesta important restauració, mentre que els vestits nous els confeccionarà Gemma Malé, qui va fer també els vestits de gegants d'altres ciutats com Manresa o Vilanova i la Geltrú.

 

Restauració dels gegants Perses de la Bisbal d'Empordà

Els gegants Perses de la Bisbal de l'Empordà s'estan sotmetent a una important restauració al Taller Avall de Reus, qui de forma molt polida i acuradament estan realitzant un procés de restauració complet, necessari per a la parella de gegants que amb el temps ha patit molt de desgast, tant extern com estructural.

 

Canvi d'imatge dels gegants de l'ACF Sant Feliu de Llobregat

Els quatre gegants grans de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu estrenaran un canvi d'imatge previst per la tardor de 2021. El procés va començar durant el 2020 amb la restauració dels gegants grans (Montserrat, Jordi, Llorenç i Laia) amb una renovació de l'aspecte facial. Aquest procés finalitzarà amb l'estrena d'un canvi de vestuari, que serà totalment diferent del que porten avui dia.

 

De ben segur que ens deixem moltes novetats per descobrir! Si coneixeu més novetats geganteres, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, també a través de les xarxes socials, estarem encantats d'afegir més entrades al nostre Blog per informar de futures estrenes o activitats del Món Geganter!

Categories:Agenda 2021

Comparteix a les xarxes: