Gegants de Teià

Teià
Gegants de Teià

Autor/a foto: Pol Sabater

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere Noguera i Elionor de Noguera

Mesures Gegant: 3,44m, Geganta: 3,33m

Any 1986

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Colla Gegantera de Teià

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Pere Noguera, era un pagès del segle XVI, que vivia a Can Pujades (seu actual del Club de Tenis Barcelona- Teià). Elionor de Noguera, reencarnada per la geganta, representa l'esposa de Pere Noguera.

Diu la llegenda, que Pere Noguera va ser el responsable de la tasca, que va fer que Teià entrés directament a l'Edat Moderna, juntament amb set teianencs més, van anar a la cort de Salamanca, per aconseguir que el Rei Ferran II el Catòlic, els hi donés els Privilegis de Teià, fets que esdevingueren l'any 1505, fent que la vila quedés establerta com a Entitat Municipal. Pere Noguera, gràcies a aquest fet, es convertí en el primer batlle de Teià.

L'any 1986, s'encarregà al Taller d'Escultura Casserras, la construcció de les dues figures gegantines, i es van estrenar i batejar el dia 9 de novembre, sent padrins les colles geganteres i veïnes d'Alella i del Masnou.

Autor/a text: Pol Sabater

Fitxa enviada per: Josep
Fitxa actualitzada per: Pol Sabater
Darrera actualització: 13/06/2022

Darreres fitxes consultades