Gegants Vells del Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat
Gegants Vells del Prat de Llobregat

Autor/a foto: Xavier Navarro

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Rotllà i Griselda

Mesures gegant: 3,35m , geganta: 3,33m

Any 1954

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Associació Gegantera Recreativa del Prat de Llobregat

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

En Rotllà i la Griselda són els primers gegants que disposa en propietat el poble del Prat per les seves festes. Van ser comprats al conegut taller d'imatgeria festiva 'El Ingenio' de Barcelona. Com que aquest taller es dedicava a fer gegants de sèrie, no és d’estranyar que trobem altres gegants per tot Catalunya, amb la mateixa cara com és el cas de Cambrils, Argentona, Poble Nou de Barcelona, Premià de Mar, entre d'altres.

Els gegants presentats com un cavaller i una princesa, van ser beneïts un matí del 27 de setembre del 1954 en la qual, hi van participar altres parelles de pobles dels voltants del Prat com: Molins de rei, l'Hospitalet de Llobregat, Casa de la Caritat (Barcelona) i una altre parella de Barcelona.

Durant aquelles festes Majors, els gegants, no van parar de ballar i passejar per tot el nucli urbà. En aquelles cercaviles, els acompanyaven sis capgrossos, com és el cas del negre, el dimoni i el Groucho Marx i d'altres que responien a les característiques específiques del Prat, com el pagès, el nas de carxofa i el cap de meló. Des de llavors, no han parat mai de sortir en les festes majors del poble i també uns quants anys desprès de la seva estrena, viatgen per tot Catalunya. Actualment, però, són en Pere i la Paulina que fan aquesta feina de representats del Prat.

Autor/a text: Xavier Navarro

Fitxa enviada per: Xavier Navarro

Darreres fitxes consultades