Gegants del Col·legi Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat
Gegants del Col·legi Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat

Autor/a foto: Bruno López

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Carmeta, Sisquet i Gegantona Mònica

Mesures geganta: 2,58m, gegant: 2,65m, gegantona: 1,80m

Any 1998 (gegants), 2016 (gegantona)

Constructor Propis

Entitat AMPA Mare de Déu del Carme

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants representen uns nens que van a l'escola Mare de Deu del Carme de El Prat de Llobregat. Van ser construïts l'any 1998 amb la col•laboració de pares, nens, professors i amics de l'escola. La Carmeta medeix 2,58 metres i pesa 28 quilos. La seva cara va ser la guanyadora d'un concurs de dibuix que es va fer a l'escola i el seu nom representa les Germanes Carmelites Missioneres. El Sisquet medeix 2,65 metres i pesa 30 quilos. La seva cara és la d'un nen protagonista d'un còmic de fa molts anys, i el seu nom representa al Pare Francesc Palau, fundador de les Germanes Carmelites Missioneres.

La gegantona Mónica. Va ser construida l´any 2016 en homenatge a la Mònica Jiménez Martorell, una alumna de l’escola Mare de Déu del Carme i de l’Institut Baldiri Guilera, on es va formar i especialitzar en l’àrea de les Belles Arts. La Mònica va ser una noia que  des de ben petita va estar vinculada a la cultura del Prat, participant amb la gralla i la cultura de l’entorn de les colles geganteres.

Autor/a text: AMPA Mare de Déu del Carme

Fitxa enviada per: Xavier Navarro
Fitxa actualitzada per: Bruno López
Darrera actualització: 06/02/2024

Darreres fitxes consultades