Gegants Delta del Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat
Gegants Delta del Prat de Llobregat

Autor/a foto: Robert Quirantes

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Josep Canudas, Eulàlia i Bernat

Mesures gegant:3,50m, geganta:3,50m

Any 2006

Constructor Toni Mujal (Cardona)

Entitat Associació Gegantera Delta del Prat de Llobregat

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Gegant representa la figura d'en Josep Canudas, pioner de l'aviació catalana i personatge nascut a Barcelona l'any 1894, que va desenvolupar la seva activitat aeronàutica a la nostre ciutat allà per els inicis dels segle vint, quan el Prat va arribar a tenir tres aeròdroms amb activitat, un d'ells amb el nom del personatge que representa el gegant.

La geganta representa una hostalera que regentava aquet negoci a l'hostal de la plaça, prop de l’església, allà per el 1585. La seva inauguració es va celebra dintre dels actes del dia de la dona ja que reunia les qualitats de dona treballadora, emprenedora i de tracte i benvinguda als nouvinguts treballadors al Prat.
Bernat representa un nen de la colla i vol ser el futur del mon geganter. Porta sota el braç un cistell amb escarxofes, verdura típica dels camps de la nostra ciutat. Porta també la camisola de la nostra colla. Aquest gegantó el porten els nois i noies de la colla.

(La geganta va ser estrenada l'any 2006 i el gegant i gegantó, el 2007.)

Autor/a text: www.gegantsbaix.cat

Fitxa enviada per: Robert Quirantes

Darreres fitxes consultades