Gegants vells de Siurana

Cornudella de Montsant
Gegants vells de Siurana

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gaganot de l'Empordà i Abd-el-aiza

Mesures 3,20m aprox.

Any 1977

Constructor Albert albà (caps i mans) i veïns de Siurana dirigits per Josep Llort i Margarida Casademunt (vestits i estructures)

Entitat Geganters de Siurana

Més informació

La segona parella de gegants fou un projecte de poble on tots els veïns es sumaren al projecte de crear uns nous gegants els quals representessin els mateixos personatges però més fàcils de fer ballar.

Ella Abd-el-aiza la reina que es tirà pel Salt representa la muller de l'últim rei de Siurana la qual preferí treure's la vida què ser presonera dels enemics. En canvi ell és un cavaller cristià el qual conquerí Siurana, tot i que originalment es deia Ganganot el veïnat el batejà com a Kaganot, ja que als parlars populars la G es pronuncia K cosa que feu gràcia als veïns.

El grup de geganters també creà un grup a Cornudella amb els quals es repartien les trobades tot i la dificultat de transport dels gegants, per aquest motiu el 1992 es presenta una rèplica gaire idèntica més fàcil de transportar.

Autor/a text: Martí Sentís

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 13/09/2021
Més gegants de Cornudella de Montsant

Darreres fitxes consultades