Gegants de Cornudella del Montsant

Cornudella de Montsant
Gegants de Cornudella del Montsant

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Hereu i Pubilla

Mesures gegant: 3,60m , geganta: 3,50m

Any 1985

Constructor Francesc Javaloy

Entitat Colla Gegantera de Cornudella del Montsant

Més informació

Els gegants de Cornudella de Montsant són molt probablement els gegants del Priorat que més sortides fan cada any i un bon exemple és que la trobada que van fer l'any 1990 va aplegar uns 100 gegants d'arreu del territori català. Tot i que cada any, si fa o no fa, hi van una mitjana de 45 gegants.

El gegant, com bé indica el seu nom, representa un hereu i va vestit amb una camisa blanca, una armilla negra, una faixa i una mena de llaç a la camisa de color vermell i finalment una faldilla de color negre. Va vestit com un autèntic hereu català. El gegant, igual que la geganta, porta el cabell natural.

La geganta representa una bella pubilla i va vestida amb una xarxa de color negre, una camisa blanca sota un jersei sense mànigues de color negre, una mantellina blanca, un davantal de color negre i una faldilla de color blau cel. Ella, com l'Hereu no porten res a les mans.

Autor/a text: Adrià Serrat

Fitxa enviada per: Adrià Serrat
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 02/09/2021
Més gegants de Cornudella de Montsant

Darreres fitxes consultades