Gegants Solemnes de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
Gegants Solemnes de Mollet del Vallès

Autor/a foto: Jose López

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Vicenç i Marinette

Mesures gegant: 3,95m, geganta: 3,85m

Any 1982

Constructor Cesc Bas i Josep Nogué

Entitat Colla Gegantera de Mollet del Vallès

Més informació

En Vicenç i la Marinette són els Gegants Solemnes de la Ciutat, i només surten en motiu de les dues festes majors locals, Sant Vicenç i Festa Major d’Estiu.

En Vicenç porta el nom del patró de la ciutat i la Marinette el de l’antic hostal del casc antic. Van ser construïts pels artistes locals Cesc Bas i Josep Nogué, i apadrinats pel grup de teatre Dagoll Dagom. Es casaren per Sant Vicenç al 1996, i l’any 1998, van tenir una filla, la Mariona.

Ell representa un pagès, recordant els orígens rurals del municipi. Porta a la barretina i a l’anell l’escut de la ciutat i al bastó hi consta la data del naixement i els noms de tots els que van treballar per fer realitat les dues figures.

La Marinette representa una filadora, recordant les primeres indústries tèxtils a la ciutat i vesteix amb indumentària tradicional. Porta un braçalet on hi ha inscrit el seu nom. Al seu mantó hi du brodats diferents monuments i edificis de la ciutat i per les festes llueix un mocador de puntes, obsequi de l’Escola de Randes.

La llegenda diu que la muntanya del Montseny, farta de veure com els pobles anaven creixent i la indústria contaminava les planes, es va obrir i van aparèixer aquests dos gegants. Les figures havien de vetllar per recordar a Mollet que mai perdés les seves arrels i els seus orígens.

Autor/a text: Pau Garcia

Fitxa enviada per: gegantsmdv
Fitxa actualitzada per: Pau Garcia
Darrera actualització: 19/12/2020

Consulta altres fitxes de gegants