Gegant Menhir de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
Gegant Menhir de Mollet del Vallès

Autor/a foto: Josep Ramon Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant Menhir

Mesures -

Any 2011

Constructor Estructura: Tomás Borruey, Figura: Lola Lasurt, Oriol Fontdevila, Pau Garcia, Josep Ramon Garcia i Josep Garcia, Faldó: Josep Garcia i Josep Ramon Garcia

Entitat Museu Abelló

Més informació

El gegant Menhir representa l'estàtua-menhir que va ser trobada a Mollet l'any 2009 durant les obres de construcció del pàrquing i el parc de les Pruneres, una peça arqueològica de cinc metres d'alçada i d'aproximadament 5.000 anys d'antiguitat.

L'any 2011, sota l'empar del museu Abelló i del seu aparador va néixer un projecte per realitzar un nou gegant per a la ciutat, el Gegant Menhir, un gegant que havia de representar l'anticiment i un retorn al cultiu i a la fertilitat de la terra.

La iniciativa va sorgir de l'artista Lola Lasurt, que amb l'ajuda d'una sèrie de persones voluntàries va fer la figura que va ser presentada en una cercavila amb diverses entitats de la ciutat. La colla gegantera va ser-hi present, i van esdevenir els seus primers portadors.

El gegant va ser exposat a l'aparador del museu i posteriorment desat amb la premissa que fos accessible per a qualsevol ciutadà que volgués demanar-lo i fer-lo ballar. Les sortides d'aquest curiós element han estat molt escasses des d'aleshores, ha participat en exposicions més que en cercaviles, i des de la seva inauguració, no ha tornat a ballar pels carrers de Mollet.

Autor/a text: Pau Garcia

Fitxa enviada per: Pau Garcia

Darreres fitxes consultades