Gegantona Mariona de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
Gegantona Mariona de Mollet del Vallès

Autor/a foto: Josep Ramon Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Mariona

Mesures 2.20m

Any 1998

Constructor Francesc Cisa Camps

Entitat Colla Gegantera de Mollet del Vallès

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La Mariona deu el seu nom a l’ermita de Santa Maria de Gallecs. Va néixer al 1998 per a que fos portada pels infants de la colla, i és la filla d’en Vicenç i la Marinette.

Representa una noia jove i actual, en contrast amb els seus pares que representen els orígens rurals de la ciutat. Porta un vestit de roba texana, i també diversos símbols de la història i la cultura de Mollet: a la mà dreta, un ram de blat, vinya i olivera, els antics conreus de la vil·la, i a la mà esquerra hi duu un llibre il·lustrat pel pintor local Joan Abelló i la il·lustradora Pilarín Bayés, que foren els seus padrins de bateig.

Per les festes majors llueix una banda amb la senyera que li va ser regalada per l’associació de Puntaires de Mollet. Recorre les poblacions de Catalunya al costat dels gegants nous, en Mir i la Guillema.

Autor/a text: Pau Garcia

Fitxa enviada per: Pau Garcia

Darreres fitxes consultades